Bøker

 

 Taekwondo Junior Taekwondo Junior

Taekwondo Junior er en lærebok i Taekwondo som følger eleven fra hvitt til sort belte. Den er rikt illustrert med mange flotte bilder. Alle mønstrene og teknikker gås grundig gjennom, og du vil også finne historie og annen informasjon om Taekwondo og Korea.

Boken er skrevet av Norges eneste stormester i Taekwondo – grandmaster Cho Woon Sup som har sort belte 9. Dan. Boken tar sikte på å gi elevene litt mer enn det en får med seg på trening. Du kan også bruke boken til å lære litt koreansk. Alle teknikkene er vist med norsk stavemåte, slik at en bedre kan forstå hvordan de uttales. Denne 2.-utgaven inneholder flere teknikker, mer om Korea, flere gloser, bedre uttale og oppdaterte mønstre.

Boken henvender seg først og fremst til junior utøvere, men den har også blitt svært populær blant voksne.

Pris: kr 299,-

 bok_Cho_1_su_shin Su Shin

Dette er den første boken i en serie på 8 bøker som vil beskrive Taekwondo fra A – Å. Boken er skrevet av grandmaster Cho Woon Sup, og han deler her av sine erfaringer fra et helt liv med Taekwondo.

Su Shin betyr å rense kroppen innvendig og utvendig. Boken beskriver en rekke øvelser og teknikker som kombinerer bevegelse, pust og mental kontroll. Dette er teknikker som har eldgamle røtter. De hjelper oss blant annet til å få god energi (ki), og kvitte oss med dårlig energi. I Taekwondo bruker vi disse teknikkene til oppvarming og til avslutning etter trening, men øvelsene kan benyttes i alle idretter.

Pris: kr 299,-

 bok_Cho_2_gibon Gibon

Dette er den andre boken i en serie på 8 bøker som vil beskrive Taekwondo fra A – Å. Boken er skrevet av grandmaster Cho Woon Sup, og han deler her av sine erfaringer fra et helt liv med Taekwondo.

Gibon viser grunnteknikkene som er basis for all Taekwondo-trening. Uten gode grunnteknikker kan man heller ikke bli god i kamp, mønster eller andre disipliner innen Taekwondo. Når man bygger et hus må grunnmuren være solid for å få et godt hus.

Denne boken viser stillinger, spark og slag. Den handler også om påkledning og om treningslokalet. Til hvert kapittel viser boken treningsmetoder for å styrke grunnteknikkene.

Pris: kr 299,-

 bok_Cho_3_poomse Poomse

Dette er den tredje boken i en serie på 8 bøker som vil beskrive Taekwondo fra A – Å. Boken er skrevet av grandmaster Cho Woon Sup, og han deler her av sine erfaringer fra et helt liv med Taekwondo.

Poomse er en av de mest grunnleggende ferdighetene i Taekwondo. Poomse må man beherske for å gradere seg til høyere grad, men det er også en egen konkurransegren som det konkurreres i både nasjonalt og internasjonalt.

Denne boken inneholder poomseteori med både historikk og hvordan en bedre kan trene på poomse. Boken har beskrevet TTU- og WTF-poomse med bilder og forklaringer som gir en oversikt over hvordan alle poomsene skal utføres.

Pris: kr 349,-

 Matchuoe Kyorugi Matchuoe Kyorugi

Dette er den fjerde boken i en serie på 8 bøker som vil beskrive Taekwondo fra A – Å. Boken er skrevet av grandmaster Cho Woon Sup, og han deler her av sine erfaringer fra et helt liv med Taekwondo.

Matchuoe Kyorugi betyr avtalt kamp, og er en av de viktigste treningsmetodene i Taekwondo. Dette er grunnleggende øvelser for utvikling av såvel kampferdigheter som selvforsvar.

Boken tar for seg forskjellige former for avtalt kamp. Her finner du ulike step-sparringer som ett-, to- og tre-stegs kamp. Også sittende kamp og rene selvforsvarsteknikker er beskrevet.

Pris: kr 349,-